Familie duurt een mensenleven lang

Gerrit Achterberg

Vrijblijvend gesprek over mediation bij familieproblemen?

Mediation bij scheiden en andere familieconflicten

In een familie kunnen zomaar conflicten ontstaan. Meestal vinden we wel een weg om met een meningsverschil om te gaan. Maar soms lijkt het onmogelijk om samen uit een conflict te komen. Denk maar aan een echtscheiding of een ruzie over een erfenis.

Scheiden

 • Echtscheiden hoeft niet met al die ruzies, je bent geen partners meer maar je blijft wel ouders! Met familiemediation kom je weer in gesprek en ga je naar een oplossing.
 • Je hebt zelf de keuze; echt-scheiden of vecht-scheiden, waar wil jij voor kiezen?

Wat zou het mooi zijn als je weer gewoon ouders kan zijn en blijven, ook al ben je geen partners meer. Als je weer op een verjaardag kan komen en dit ook echt een feestje is, voor jou èn je kind! Als je samen kan beslissen waar je kinderen gaan wonen en hoe jullie het contact regelen, niemand die je dit oplegt. Echtscheiden en wel naast elkaar zitten bij de diploma uitreiking! Dan hoeft je kind niet tussen jullie te kiezen

Scheidingsconvenant en Ouderschapsplan

Mediation is niet vrijblijvend zoals sommige mensen wel eens denken. We werken samen naar een goede uitkomst en stellen hiervoor ook een zogenaamde Echtscheidingsconvenant op. In het geval van kinderen wordt er ook een Ouderschapsplan gemaakt. Zo is duidelijk wat de afspraken zijn.

Voor het opstellen van het Echtscheidingsconvenant en Ouderschapsplan werk ik samen met jullie aan de inhoud. Als basis gebruiken we mijn document dat als format opgesteld is na jaren ervaring. Jullie bepalen voor het grootste gedeelte zelf de inhoud en daar waar nodig help ik daarbij.

Ook als jullie al gescheiden zijn en de uitvoering van het al bestaande Ouderschapsplan is niet naar wens, dan kunnen we daar samen naar kijken en eventueel het plan aanpassen of een nieuw plan opstellen.

Ik beveel Annette aan bij anderen, want Anette is betrokken, maar ook duidelijk in wat wel en niet kan. Doortastend en deskundig, maar blijft ook erg menselijk en sociaal maar geeft ook aan wat wel en niet kan. Annette blijft in alle situaties onpartijdig en probeert echt het conflict op te lossen en tot snelle en goede oplossingen te komen. Annette kan goed luisteren, maar is ook eerlijk en grijpt in als het moet.

 • Ik ben tevreden over het resultaat van de mediation: ++
 • Het mediationtraject verliep spoedig en tijdsefficiënt: +
 • Ik vind de prijs/kwaliteit-verhouding van het mediationtraject goed:++
 • In een volgend conflict overweeg ik wederom mediation:+

Ik beveel mediation aan bij anderen, omdat conflicten proberen op te lossen altijd mijn voorkeur zou hebben boven het voeren van dure gerechtelijke procedures. Bovendien is Mediation constructief en kan een hoop narigheid voorkomen worden. Mediaton kan helderheid verschaffen in complexe zaken.

Harold Lam, Omgeving Wageningen

Annette zorgde voor een veilige omgeving en ik beveel Annette als mediator zeker aan bij anderen omdat ze doortastend is in haar omgang en goed kan analyseren.

anonieme Cliënte, Renkum

Annette heeft bij mijn arbeids mediation een doorslaggevende rol gespeeld die van groot belang was voor het goede resulaat, zowel voor mij als voor mijn werkgever. Niet alleen vanwege haar juridische kennis en vaardigheden als mediator. Ook, of juist vanwege de persoonlijke benadering heeft ze me door deze moeilijke en onzekere momenten geholpen en dat is van grote waarde. Dank je wel!

anonieme Cliënt arbeids mediation, Wageningen
Annette de Boer
Annette de BoerPak de mogelijkheid die er is!
Ik help je graag naar een oplossing. De volgende stap zetten, stap voor stap en verder gaan naar een toekomst. Samen met de ander weer in gesprek komen en uiteindelijk zelfs samen beslissingen nemen.

Als familiemediator en bedrijfsjurist ken ik de lange duur en kosten van de juridische strijd maar ook de mooie mogelijkheden van een mediation oplossing die uitvoerbaar is en door jullie zelf is bedacht!

Ik help je graag als mediator, stuur een bericht en ik reageer zo snel mogelijk. Of bel me, dan kunnen we direct een goed gesprek hebben.

10 redenen om te kiezen voor Mediation Het Vertrouwen

 • Bevredigende oplossing voor alle partijen

 • Onafhankelijke (neutrale) bemiddeling

 • Een oplossing die juridisch steekhoudend is

 • Vertrouwen en vertrouwelijkheid

 • Zo kort mogelijk proces

 • Bewezen kwaliteit

 • Professionele houding

 • Geholpen willen worden, een helpende hand

 • Dat er oog is voor ieders eigen belang

 • Snelle start van het begin van een oplossing

Maak een afspraak

Soms voelt de relatie niet goed, maar is er (nog) geen conflict.

Denk dan eens aan preventieve mediation

Meer over preventieve mediation

Erfenissen

 • Al jaren een slepende familieruzie?
 • Oud zeer over een erfenis?

Wat zou het mooi zijn als je weer verder kan kijken, de volgende stap kan zetten en die familieruzie eindelijk achter je kan laten. Als er wel beslissingen genomen kunnen worden na soms jarenlange vetes. Als die erfenis eindelijk goed geregeld is.

Maak een afspraak

Ik help je graag met het oplossen van een conflict door mediation. Wil je meer weten over mediation of een vrijblijvend gesprek houden? Vul het onderstaande contactformulier in. Is er spoed? Bel dan: 06 53 66 10 10